Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΟΙ 49ΑΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ 25ΑΡΗΔΕΣ???



Κυριακή μεσημεράκι. Κι εκεί που καθόμασταν αρειμάνιοι και αραχτοί, Γκάζι μεριά, να λιώνουμε και να πίνουμε τον καφέ μας με ρυθμό μίας γουλιάς το μισάωρο, μιλώντας για ό,τι πιο ανούσιο μπορείς να φανταστείς, έσκασε μύτη τρία τραπέζια παραπέρα η βόμβα, η οποία έβαλε φωτιά στην παρέα, η χαλαρότητα εξαφανίστηκε, η συζήτηση άναψε και τα επιχειρήματα έδιναν κι έπαιρναν με αμείωτο ρυθμό και ένταση.
Ποια ήταν η βόμβα; Ένας εντυπωσιακός στην εμφάνιση 25αρης νεαρός, που συνόδευε μία εμφανώς μεγαλύτερη, γύρω στα 45, γυναίκα, που όπως αποδείχτηκε, ήταν ζευγάρι. Και δώστου τα «τι βρίσκει το μωρό αυτό στη 40αρα» και τα «δεν ξέρετε τι θέλετε, αφήστε λοιπόν εμάς και πηγαίνετε με τις γριές», και δεν συμμαζεύεται.
 
Ελπίζω οι άνθρωποι να μην πήραν χαμπάρι ότι το σούσουρο που επικρατούσε λίγο παραπέρα, αφορούσε τους ίδιους…
Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μία εντονότερη τάση των ανδρών να στρέφονται σε μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες, με τη διαφορά μάλιστα να μην περιορίζεται στα λίγα έτη, αλλά να εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας και βάλε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μεγάλη Βρετανία, σε δείγμα 1500 ζευγαριών, όπου το ένα μέλος ήταν μεταξύ 22 και 27 ετών, το ποσοστό των αγοριών που ήταν σε σχέση με μεγαλύτερες τους από δεκαετία και πάνω κυρίες έφτανε το 22%, ενώ αντίστροφα, μόλις το 4% των κοριτσιών είχαν σχέση με 40ρηδες.
Πού οφείλεται ωστόσο η σχετική στροφή μας προς τις πιο ώριμες γυναίκες; Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από κυνικές εξηγήσεις τύπου «εμ βέβαια, σιγά μην σου κάτσει κάποια της ηλικίας σου» και «για να της τα τρώνε και να κάθονται γίνονται όλα αυτά» που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης. Εξηγήσεις που σίγουρα μαρτυρούν έλλειψη ψυχραιμίας σε πρώτο πλάνο και χαλκευμένα, εμποτισμένα από την προκατάληψη και-γιατί όχι;- τη ζήλεια κριτήρια. Μπορώ ευθύς αμέσως να σας δώσω ορισμένους πιο λογικούς, και πάντως εντός πραγματικότητας λόγους:
 
Οι 40ρες είναι πιο έμπειρες. Και εννοώ σε όλους του τομείς. Τόσο στο κρεβάτι, όπου μπορούν να σε διδάξουν πράγματα, και σίγουρα δεν θα κάθονται σαν την Παγωμένη Νεράιδα να περιμένουν τη νεκρανάσταση, αλλά αντιθε΄τως θα σε κάνουν αν το ευχαριστηθείς και εσύ, όσο και γενικά στη ζωή τους, γεγονός που τις κάνει πιο γεμάτες, με λιγότερες παράλογες απαιτήσεις, και επιπλέον λιγότερη γκρίνια, καβγάδες για ασήμαντους λόγους και γενικά χάλασμα των καρδιών και των δύο. Και στη σημερινή εποχή, η συγκεκριμένη ιδιότητα είναι χρυσωρυχείο…
 
Με την εμπειρία έρχεται και η ωριμότητα. Η οποία αυτόματα σημαίνει μικρότερη ανασφάλεια, λιγότερος έλεγχος και υστερικά τηλεφωνήματα και sms για ραπόρτο κάθε κίνησης μας ανά μισάωρο. Γνωρίζουν πότε πρέπει να κάνουν πίσω και πότε να μην μιλήσουν, και αντιστρόφως, όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, γνωρίζουν πώς να το διεκδικήσουν με λογικό τρόπο, και εν τέλει να το κερδίσουν. Δεν πρόκειται να κάνουν σαν υστερικά κοριτσάκια με κάθε μικροπράγμα, και αυτό γιατί έχουν περάσει αυτή την εποχή, έχοντας μάθει ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι η  ασφαλέστερη για να καταστρέψεις μία σχέση. Για αυτό, και άφησαν το χωματόδρομο, προχωρώντας από τη φρεσκοστρωμένη άσφαλτο..
 
Μπορούν να σε οδηγήσουν και να σε συμβουλεύσουν. Και η γνώμη τους σίγουρα έχει ανώτερο ειδικό βάρος από αυτή ενός κοριτσιού 25 ετών, γιατί είναι απαλλαγμένη από τα κόμπλεξ και τις μικρότητες, που πολύ συχνά οδηγούν σε συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με το τι βολεύει την ίδια και όχι το αγόρι της. Επιπλέον, έχουν περισσότερο τη διάθεση και την ψυχική δύναμη να σταθούν και να μας στηρίξουν σε μία δύσκολη στιγμή έμπρακτα, όχι με λόγια και τίποτα άλλο. Θα μου πεις, και τα παραπάνω αποτέλεσμα εμπειρίας και ωριμότητας είναι. Είδες πόσο πολύτιμες αποδεικνύονται; Και δυστυχώς, εάν δεν τις έχεις από νωρίς, δύσκολα θα τις αποκτήσεις στη συνέχεια…
 
Δεν πρήζουν για γάμους και τα συναφή. Ευρισκόμενες σε μία κρίσιμη ηλικία, συνήθως είναι συνειδητοποιημένες και πάντως εν γνώσει του ότι, εφόσον επέλεξαν έναν άντρα περίπου 15 χρόνια νεώτερο τους, δεν πρόκειται να τον στριμώξουν σε μία γωνία για επισημοποίηση της σχέσης τους,. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν εκ των προτέρων αυτή την απαίτηση. Όσες θέλουν να αποκτήσουν παιδί και να κάνουν οικογένεια, στρέφονται ασφαλώς προς ωριμότερους άνδρες αυτής της ηλικίας, που έχουν συναφείς επιθυμίες και επιδιώξεις, και τα καταφέρνουν μία χαρά. Θα μου πεις, αυτό σημαίνει και ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δέσμευση; Ασφαλώς αι υπάρχει, αλλά σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο και με εκ των προτέρων διαμορφωμένα όρια. Τα οποία κανένα μέρος, και πρωτίστως αυτές, δεν είναι πρόθυμες να ξεπεράσουν.
 
Είναι ρεαλίστριες και ξέρουν τι θέλουν. Έχοντας περάσει την ηλικία, όπου έχουν κάνει ό,τι επιθυμούσαν, έχοντας ζήσει έντονα τις δύο προηγούμενες δεκαετίες της ζωής τους, οι 40ρες είναι τα πιο κατασταλαγμένα άτομα (εντάξει, όχι πάντα, για την πλειοψηφία μιλάω), που επιλέγοντας να συνάψουν σχέση με έναν 25αρη, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι θέλουν, τι επιδιώκουν από τη σχέση αυτή, και πώς θα το αποκτήσουν από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Κάνονατς αυτές τις επιδιώξεις ορατές από τον πρώτο καιρό της γνωριμίας  τους, και δίνοντας του το περιθώριο να επιλέξει αν θέλει η φάση να συνεχιστεί ή όχι. Και, κρίνοντας από το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά πείθονται από τα επιχειρήματα και τα θέλω των γυναικών αυτών, τότε μάλλον κάτι καλύτερο ξέρουν, από τις κατά πολύ νεώτερες τους γυναίκες. Ή έστω, το κάνουν καλύτερα, δένοντας τους στο πλάι τους, με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη…











ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://www.efthimia.gr/
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...