Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΕΡΓΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...



ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ... ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.




Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos
Δύο νέες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους προβλέπει το νέο μνημόνιο, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, από την 01/01/2014, «ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ».
 
Τα μέτρα αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που κάνει λόγο για ντροπή και αίσχος και κατηγορεί για αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «οικονομικά υποζύγια».

«Νέο δυσβάσταχτο χαράτσι θα πληρώνουν οι ασθενείς για την υποτιθέμενη ...δωρεάν φαρμακευτική και νοσηλευτική τους περίθαλψη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή οι ασθενείς θα τιμωρούνται βάζοντας το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που παίρνουν ένα φάρμακο ή εάν πρέπει να κάνουν εισαγωγή σε Δημόσιο νοσοκομείο.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλλει υπέρ του ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται. Ενώ για να περάσει το κατώφλι Δημόσιου νοσοκομείου και να κάνει εισαγωγή θα πληρώνει από την τσέπη του 25 ευρώ.

Επιπλέον το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία εξαίρεση ή έστω αναφορά στους ανασφάλιστους τους οποίους πετάνε στον καιάδα»τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε:«Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι. Οι χρόνιοι πάσχοντες και οι συνταξιούχοι που είναι εξαναγκασμένοι να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους θα τιμωρούνται με χαράτσι κάθε φορά που πάνε στο φαρμακείο να εκτελέσουν την συνταγή τους. Την ίδια ώρα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για να κλείσουν και το ραντεβού τους με γιατρό του ΕΟΠΠΥ. Έτσι μετακυλίεται το κόστος της περίθαλψης στον ίδιο τον ασθενή ο οποίος θα χρηματοδοτεί πλέον από την τσέπη του τον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει ήδη ακριβοπληρώσει με τις εισφορές τους την υγεία του. Αυτό μόνο δωρεάν υγεία δεν είναι. Αυτή είναι υγεία μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες».

Πηγές του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει «Το Βήμα», σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν επισήμαναν ότι το παραπάνω μέτρο ενδέχεται να μην εφαρμοστεί αν η κυβέρνηση «πιάσει» τους στόχους της το 2013.









ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...