Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Επανεκδίδεται η Ελευθεροτυπία

Επανεκδίδεται η Ελευθεροτυπία


Μετά τη λιτή ανακοίνωση πριν δύο εβδομάδες, σχετικά με τη μεταβίβαση του 17% των μετοχών της εταιρίας «Χ.Κ.Τεγόπουλος» στον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας, έρχεται μια συνέντευξη του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παναγόπουλου στο περιοδικό AdBusiness για να κάνει τα πράγματα πιο συγκεκριμένα.
Ο κ. Παναγόπουλος μιλώντας ως διευθυντής του νέου φύλλου, αποκάλυψε ως πιθανότερη ημερομηνία επανακυκλοφορίας την 9η Ιανουαρίου. Διαβεβαίωσε ότι νέα έκδοση θα είναι η «Ελευθεροτυπία που ήξεραν και διάβαζαν οι αναγνώστες. Θα έχει 48 έως 56 σελίδες τις καθημερινές και 72 έως 80 το Σάββατο, ενώ το ακόμα μεγαλύτερο φύλλο της Κυριακήςθα συμπεριλαμβάνει το περιοδικό «Ε», το «7», την «Οικονομία», κ.λπ., ενδεχομένως και κάποιες ποιοτικές προσφορές.
Η τιμή θα είναι 1.30 ευρώ για το καθημερινό φύλλο και 2 ευρώ το κυριακάτικο ενώ πρακτορείο διανομής θα είναι το Άργος. Ο κ. Παναγόπουλος επίσης είπε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε η ιδιόκτητη εκτυπωτική μονάδα της εφημερίδας ,να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν, ενώ αν αυτό δεν γίνει, υπάρχει ήδη έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο με άλλο πιεστήριο. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, η εφημερίδα βρίσκεται σε στάδιο συγκρότησης. Οι συντάκτες αναμένεται να αγγίξουν τους 120, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων στο ατελιέ και τη διόρθωση και από κει και πέρα υπάρχει ένα μικρό τμήμα τεχνικών και ένα επίσης μικρό τμήμα διοίκησης. Ολιγομελές θα είναι και το εμπορικό τμήμα με επικεφαλής την κυρία Κωνσταντίνα Σταύρου.
Η ραχοκοκαλιά πάντως των δημοσιογράφων και στελεχών όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «είναι εδώ» αναφέροντας χαρακτηριστά τα ονόματα των κ. Συρίγου, Δεληπέτρου, Ζέρβα, Σώκου, της κας. Σίσσυς Αλωνιστιώτη , του κ. Μαρνέλλου και του κ. Κυριακόπουλου. Οι συντάκτες της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης θα είναι οι ίδιοι, καθώς θα είναι πλέον μία εφημερίδα με 7 εκδόσεις και όχι δύο ξεχωριστές όπως ήταν πριν. Τέλος, αναφορικά με την πολιτική κατεύθυνση της εφημερίδας ο κ. Παναγόπουλος δηλώνει πως η νέα προσπάθεια πρόκειται να είναι πολιτικά ανεξάρτητη και «δεν θα γλιτώνει κανείς». Πάντως το εγχείρημα της επανέκδοσης, δεν αναένεται να προχωρήσει χωρίς νομικές «αναταράξεις», λόγω του μεγάλου αριθμού των αγωγών που εκκρεμούν.
Πολλοί εργαζόμενοι της παλιάς Ελευθεροτυπίας, έχουν υπέρ τους αποφάσεις για τις οφειλές μισθών και αποζημιώσεων, αφού απολύθηκαν χωρίς τις νόμιμες καταβολές. Όσοι από αυτούς θα δουλέψουν στο νέο φύλλο, τους έχουν προταθεί μισθοί κατά 40% χαμηλότεροι από τη σύμβαση, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς, θα βρίσκεται εκτός μισθολογίου. Και φυσικά, τους ζητήθηκε να υπογράψουν τις καταγγελίες των παλιών συμβάσεών τους, χωρίς όμως να τους έχει παρουσιασθεί κάποιο νέο κείμενο σύμβασης. Αντιδράσεις αναμένονται επίσης από τις τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς στις οποίες χρωστάει η «Χ.Κ. Τεγόπουλος» συνολικά περι τα 70 εκ. Ωστόσο, πηγές από την εταιρία αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν κανέναν λόγο να μπλοκάρουν την επανέκδοση, δεδομένου ότι διασφαλίζει τα συμφέροντά τους.











ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
Επανεκδίδεται η Ελευθεροτυπία
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...