Δοκιμάστε με φρέσκια σαλάτα και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για 6-8 άτομα
Για τα λαζάνια
10 φύλλα λαζάνια
400 γραμμάρια ανθότυρο
150 γραμμάρια Έμμενταλ σε φέτες
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
400 γραμμάρια μανιτάρια
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
10 φύλλα λαζάνια
400 γραμμάρια ανθότυρο
150 γραμμάρια Έμμενταλ σε φέτες
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
400 γραμμάρια μανιτάρια
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
Ένα λίτρο γάλα
15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ένα βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ένα λίτρο γάλα
15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ένα βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη μπεσαμέλ
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι. Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι. Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Για τα λαζάνια
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για να μην κολλήσουν.
Διαλύουμε το ανθότυρο σε χοντρά τρίμματα και ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για να μην κολλήσουν.
Διαλύουμε το ανθότυρο σε χοντρά τρίμματα και ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε 1 στρώση από μία φέτα Έμμενταλ και από πάνω μία φέτα ζαμπόν και γεμίζουμε το πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση από τα λαζάνια και από πάνω το μείγμα του ανθότυρου. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά με την ίδια σειρά και τελειώνουμε απλώνοντας τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
ekdosi.com - έκδοση ...
. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!!
ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
Επιτρεπεται η αναδημοσιευση...αν θελετε αναφερετε τη πηγη... αν δε θέλετε πάλι... δεν γ@μιέτ@ι... καλή καρδιά...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.