Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικό πλυντηρίου


Ένας ακόμη τρόπος να μειώσετε τα έξοδα του νοικοκυριού σας είναι να φτιάξετε μόνοι σας το απορρυπαντικό του πλυντηρίου σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τα υλικά που θα βάλετε στο μείγμα. Επίσης με τον τρόπο αυτό απαλλάσσεστε από ταχημικά που μπορεί να περιέχουν τα απορρυπαντικά του εμπορίου.
Τα κοινά απορρυπαντικά περιέχουν φωσφορικά άλατα που είναι η συνηθέστερη μορφή ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα που εμφανίζεται σε θαλάσσιες ακτές, ποτάμια και λίμνες της Ευρώπης. Καταλήγουν λοιπόν τα απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων που περιέχουν αυτές τις ενώσεις, να είναι από τους κυριότερους υπαιτίους αυτών των μολύνσεων.
Ένα ακόμη μειονέκτημα των συμβατικών απορρυπαντικών είναι πως ευθύνονται για την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Καλή εναλλακτική είναι τα «πράσινα» απορρυπαντικά. Εάν θέλετε όμως να απαλλαγείτε από το μεγάλο τους κόστος, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα το δικό σας απορρυπαντικό.
Η συνταγή αυτή έχει παραλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε υλικά όπως γλυκερίνη ή λευκό ξύδι. Όμως το βασικό μέρος του απορρυπαντικού έχει ως εξής.
Υλικά
Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικό πλυντηρίου130 γραμμ .σαπούνι τριμμένο (πράσινο, άσπρο, Μασσαλίας)
130 γραμμ. βόρακα
130 γραμμ. σόδα πλύσεως
  • Προσθέστε προσεκτικά το τριμμένο σαπούνι σε βραστό νερό (1 λίτρο) και ανακατέψτε μέχρι το σαπούνι να λιώσει εντελώς. Μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το σαπούνι.
  • Ρίξτε το μείγμα σε έναν μικρό κουβά ή λεκάνη. Στη συνέχεια προσθέστε το βόρακα και τη σόδα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτετε άλλα 2 λίτρα νερό και ανακατέψτε για λίγο ακόμα και το απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο.
Χρήσιμες συμβουλές
  • Προσέξτε να μην είστε πάνω από την κατσαρόλα όσο ανακατεύετε, αφού οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια σας.
  • Καλό θα ήταν να καλύψετε το δοχείο, στο οποίο έχετε παρασκευάσει το απορρυπαντικό και να παίρνετε λίγο κάθε φορά που χρειάζεστε αφού πρώτα το ανακατέψετε.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά σαπούνια για το απορρυπαντικό σας.
  • Βόρακα θα βρείτε σε φαρμακεία ενώ σόδα πλυσίματος μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μαρκετ και κοστίζει μόλις 1,50 ευρώ το κιλό.











ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://www.flowmagazine.gr/article/view/ftiakste_monoi_sas_aporupantiko_plintiriou/category/personal_development Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...