Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΕΡΟΧΟ Μαντολάτο Ζακύνθου


Υλικά
450 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. νερό
100 γρμ. γλυκόζη
300 γρμ. μέλι
2 ασπράδια από μεγάλα αβγά
400 γρμ. αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα
1 βανίλια 
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
2 φύλλα για μαντολάτο, (όστια)  ή άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει σιρόπι.

2) Σε άλλη κατσαρόλα αφήνουμε το μέλι να φτάσει σε θερμοκρασία 130° C.

3) Σε μεγάλο κάδο του μίξερ, χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να ασπρίσει και να πάρει ελαφρώς όγκο.
Αφού είναι έτοιμο το μέλι, το προσθέτουμε λίγο-λίγο με σταθερή ροή στο ασπράδι ανακατεύοντας με το φτερό πλέον. Όταν το σιρόπι ζάχαρης φτάσει κι αυτό τους 145° C το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με το ασπράδι λίγο-λίγο και σταθερά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα για ακόμη 15', Προσθέτοντας και την βανίλια. Αφού σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, σταματάμε το χτύπημα, και προσθέτουμε στον κάδο τα αμύγδαλα, και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Παίρνουμε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ, ή ένα τετράγωνο τσέρκι 20Χ20 και 5-6 εκ. ύψος, και καλύπτουμε τον πάτο της είτε με μπόλικη άχνη ζάχαρη ή στρώνουμε στον πάτω, και στα πλαινά 1 φύλλο όστια, (το βρείσκουμε σε εξειδικευμένα καταστήματα.) Αδειάζουμε στις φόρμες το μείγμα και το στρώνουμε με μία σπάτουλα βρεγμένη με χυμό λεμονιού, για να μην μας κολάει. Πασπαλίζουμε από πάνω πάλι με άχνη ζάχαρη ή με 1 ακόμη φύλλο όστια. Πιέζουμε με μία ίσια επιφάνεια, π.χ σανίδα, ή ένα μικρότερο σκεύος, κ.λ.π. να στρώσει καλά το μείγμα. Το αφήνουμε για 5-6 ώρες, ή ολόκληρη την νύχτα, να κρυώσει και να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια 1 με 1,5 εκ. πάχος περίπου. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι με χοντρή μεμβράνη, η σελοφάν, και το διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Ακόμα και στο ψυγείο.
 











ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2012/02/blog-post_19.html Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...