Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙΟ 1821 ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο. Εν ολίγοις η στήλη θεωρεί ότι για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στην χώρα υπεύθυνο είναι το πανίσχυρο εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο που κυβερνά την χώρα από την εποχή της επανάστασης έως σήμερα με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα.
Τελικά ποιο είναι αυτό το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο; Δεν έχει ταυτότητα; Δεν έχει όνομα; Φυσικά έχει και ταυτότητα και όνομα. Πρόκειται για τις 30 ισχυρές οικογένειες του τόπου που οι απόγονοι τους, συνήθως απόφοιτοι του...
Κολλεγίου Αθηνών, διακρίνονται διαχρονικά στις επιχειρήσεις και στην πολιτική.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις (3) τελευταίοι εκλεγμένοι Πρωθυπουργοί της χώρας υπήρξαν και οι τρεις (3) απόφοιτοι του Κολεγίου Αθηνών. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και οι τρεις (3) με την πολιτική τους και προεξέχοντα τον Γιώργο Παπανδρέου, έριξαν την χώρα σε αυτή την τραγωδία που βιώνει σήμερα.
Γνήσιοι πολιτικοί απόγονοι των κοτζαμπάσηδων και των υπεύθυνων της φυλάκισης του Κολοκοτρώνη, ποτέ δεν αγάπησαν τον λαό που τους εξέλεξε Πρωθυπουργούς. Τον θεωρούν βάρβαρο, αστοιχείωτο, αγράμματο και απολίτιστο. Αγαπούν μόνο την προνομιακή τάξη της οποίας είναι άξια τέκνα και από την οποία προέρχονται. Αυτήν την τάξη αμείβουν πάντοτε με τιμές και αξιώματα.
Αποτέλεσμα; Όλη αυτή η παρέα των απόγονων των κοτζαμπάσηδων, των κολεγιόπαιδων η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το δράμα του ζει σήμερα ο τόπος φωτογραφήθηκε πολύ εύστοχα από τους New York Times που σε άρθρο τους με τίτλο “Για την Ελλάδα οι Ολιγάρχες αποτελούν εμπόδιο για την ανάκαμψη”, αναφέρουν: «Σε μια χώρα που έχει ουσιαστικά συντριβεί από την πολύχρονη λιτότητα και από μια ανεργία που ξεπέρασε το 25%, οι μέσοι Έλληνες αισθάνονται διογκούμενη οργή για μια κάστα ολιγάρχων οι οποίοι ευθύνονται για τη δημιουργία μιας κλειστής οικονομίας».
Στην συνέχεια του άρθρου η έγκριτη εφημερίδα κάνει αρχικά εκτενή αναφορά στις σχέσεις πολιτικής εξουσίας-οικονομικής ολιγαρχίας και στο τελικό παραγόμενο προϊόν, την διαφθορά. Απόλυτα ορθά τα όσα γράφει και αναφέρει η έγκριτη εφημερίδα. Μόνο που έχει κάνει ένα μικρό λάθος.
Σύμφωνα με σημερινά επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία δεν ξεπέρασε το 25%, αλλά το 26% και μάλιστα στους νέους γράφει πανευρωπαϊκά ρεκόρ, αφού στις ηλικίες 18-24 βρίσκεται στο 56,4 % και στις ηλικίες 25-34 ανέρχεται στο 34,3%.
Τελικά και επειδή στις ημέρες μας γίνεται πολύς λόγος για ικανούς τεχνοκράτες που θα σώσουν την χώρα με την θεόπνευστη γνώση τους, μήπως πρέπει να απαντήσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα στο αυτονόητο ερώτημα: «Πρωθυπουργό, απόφοιτο του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, μπορούμε να βρούμε;»


ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...