Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΕΣΑΙ... ΣΚΟΤΩΣΕ 22 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 7 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. Shooting in Newtown, Connecticut.

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό



Ο 24χρονος Ryan Lanza, ο δράστης του μακελειού σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, σκότωσε επίσης και τους γονείς του, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο νεαρός άνδρας σκότωσε τον πατέρα του στο σπίτι του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο Sandy Hook Elementary School, όπου έγινε το μακελειό με τους 29 νεκρούς, εκ των οποίων οι 22 είναι παιδιά, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί ως δασκάλα.
Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε απόψε το «σοκ» και τη «φρίκη» της μετά το μακελειό που προκάλεσε 27 νεκρούς, κυρίως παιδιά, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Θέλω να εκφράσω το πόσο έχω σοκαριστεί μετά το τραγικό μακελειό στο σχολείο στο Κονέκτικατ σήμερα», αναφέρει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, σε ανακοινωσή της.
«Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειές τους και τον αμερικανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», προσθέτει.
«Με μεγάλη έκπληξη και φρίκη πληροφορήθηκα για το τραγικό μακελειό στο Κονέκτικατ», αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοινωσή του και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τονίζοντας ότι «νέες ζωές, φορείς ελπίδας καταστράφηκαν».
«Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εμού προσωπικά, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φοβερής τραγωδίας», πρόσθεσε.




Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην τοπική κοινωνία του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, αλλά και σε όλο τον κόσμο, το μακελειό που συνέβη σε δημοτικό σχολείο, όταν εισέβαλε ένας
24χρονος άνδρας που είχε στην κατοχή του τέσσερα όπλα και πυροβόλησε περισσότερες από εκατό φορές, αφήνοντας πίσω του 27 νεκρούς, ανάμεσά τους 20 μικρά παιδιά, ηλικίας από 5 έως 10 ετών. Ο δράστης άφησε και αυτός την τελευταία του πνοή μέσα στο κτίριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι γιος μιας δασκάλας στο συγκεκριμένο σχολείο, η οποία είναι και αυτή νεκρή. Ο δράστης έμενε στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου βρέθηκε νεκρός ένας συγγενής του.

Ο 24χρονος εισέβαλε στον χώρο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και άρχισε να πυροβολεί, προκαλώντας πανικό στους δασκάλους και στα μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο κτίριο. Τα αμερικανικά μέσα που μετέδιδαν το τραγικό γεγονός εμφάνισαν εικόνες με παιδιά να τρέχουν με κλάματα στα μάτια έξω από το κτίριο, προκειμένου να γλιτώσουν από τους πυροβολισμούς. Πλέον όλες οι οικογένειες είναι ενήμερες για την κατάσταση των παιδιών τους, καθώς για πολλή ώρα μετά το γεγονός, υπήρχαν οικογένειες που δεν γνώριζαν που βρίσκονται τα παιδιά τους. Το FBI βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή.
Αμέσως μετά το τραγικό γεγονός, οι αστυνομικοί έψαξαν στην περιοχή γύρω από το σχολείο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπήρχε και συνεργός, ενώ έψαξαν και μέσα στο κτίριο. Τελικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη ύποπτο, ο οποίος αρνείται πως έχει σχέση με τον δράστη.
«Ήταν τρομακτικό. Ο δάσκαλός μας έλεγε να καθίσουμε στις θέσεις μας και να μην κάνουμε φασαρία», ανέφερε σε τοπικά μέσα ένα μικρό παιδί που βρισκόταν μέσα στο κτίριο την ώρα της επίθεσης. Ένα άλλο παιδί περιέγραψε τη στιγμή που ο δάσκαλος φώναξε στα παιδιά να εγκαταλείψουν το κτίριο.
Όλα τα σχολεία της περιοχής έμειναν για αρκετές ώρες κλειδωμένα για λόγους ασφαλείας. Στο πρώτο τηλεφώνημα οι αρχές ενημερώθηκαν ότι μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών βρίσκονται παγιδευμένα σε μία τάξη με έναν ένοπλο άνδρα. Αμέσως δόθηκε εντολή να φτάσουν στο σημείο ασθενοφόρα και περιπολικά, έτσι ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή και να επέμβουν σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο. Οι μικροί μαθητές βγήκαν από το σχολείο και μεταφέρθηκαν σε ένα κτίριο της πυροσβεστικής, που βρίσκεται κοντά.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εξαιρετικά συγκινημένος, ζήτησε να γίνουν «ουσιαστικές ενέργειες» για την πρόληψη μελλοντικών μακελειών: «Η πλειοψηφία αυτών που είναι τώρα νεκροί ήταν παιδιά, θαυμάσια παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών», τόνισε ο Ομπάμα λέγοντας ότι «του ράγισε η καρδιά» ενώ σκούπιζε ένα δάκρυ. «Έχουμε υποστεί πολλές τραγωδίες», σημείωσε. «Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, υπήρχαν εκπαιδευτικοί, άνδρες και γυναίκες που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα παιδιά μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», δήλωσε ο Ομπάμα.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ. «Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ», οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.








ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://www.aek365.com/a-237587/pagkosmio-sok-apo-to-makeleio.htm
http://www.aek365.com/a-237595/skotwse-kai-tous-goneis-tou-o-drasths-tou-konektikat.htm Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...