Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Πως να πλέξετε ενα κασκόλ How to knit a scarf









ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΕΞΩ ΕΝΑ ΚΑΣΚΟΛ

Αυτό το κασκόλ είναι ένα εύκολο σχέδιο για να ξεκινήσει κάποιος  το πλέξιμο. Η πλέξη που χρησιμοποιήθηκε είναι  το διπλό ποδαράκι και τα βήματα μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα ΑΡΧΑΡΙΟΣ. Μπορείτε βέβαια να το πλέξετε και με την πλέξη μισό ποδαράκι. Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξετε νήμα στο χρώμα της αρεσκείας σας. Θα σας συμβουλεύαμε να προτιμήσετε  για αρχή ένα οικονομικό νήμα σε μαλλί ή σε συνθετικό (υπάρχουν στην αγορά νήματα  από 1ευρώ, προσοχή όμως και στα μέτρα και στα γραμμάρια που γράφει το κουβάρι). Αποφύγετε για αρχή τα παράξενα και ιδιαίτερα νήματα που θα σας δυσκολέψουν και ίσως σας αποθαρρύνουν. Μπορείτε  να αγοράσετε πολύχρωμο νήμα για να έχετε και το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Κάτι επίσης σημαντικό είναι η επιλογή σας στο βελονάκι, όπου για αρχή καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα βελονάκι Νο 3,5 ή 4 που είναι πιο εύκολα στη χρήση γι αυτό πρέπει και το νήμα που θα επιλέξετε να είναι κατάλληλο για τα συγκεκριμένα μεγέθη (τα κουβάρια έχουν ετικέτες που αναφέρουν το μέγεθος σε βελονάκι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Φτιάχνοντας αυτό το κασκόλ θα μπορείτε να προχωρήσετε και σε σχέδια πιο πολύπλοκα.

ΟΔΗΓΙΕΣ


Υλικά: 3 κουβάρια  πολύχρωμη κλωστή, βελονάκι Νο 3,5
Μέγεθος: 24cm πλάτος

Σειρά 1: Ξεκινάτε κάνοντας 42 αλυσιδάκια.  Αφήνετε τα δύο και ξεκινήστενα κάνετε μονοβούλοτο.

Σειρά 2: Αφού τελειώσετε τη 1η  σειρά κάνετε τρία αλυσιδάκια και γυρνάτε το πλεκτό από την άλλη πλευρά. Κάνετε διπλό ποδαράκι πατώντας το πρώτο στην πρώτη θηλιά που έχει δημιουργηθεί από το μονοβούλοτο της 1ης σειράς.

Σειρά 3-..............: Συνεχίζετε μέχρι να φτάσετε το επιθυμητό μήκος.

Στην τελευταίο σειρά κάνετε μονοβούλοτο όπως και στην 1η σειρά.

ΚΡΟΣΣΙΑ
Για να κάνετε τα κρόσσια στις άκρες του κασκόλ κόψτε 36 κομμάτια κλωστής με μήκος 35 cm το κάθε ένα και μοιράστε τα σε 12 τριάδες (έξι τριάδες για κάθε τελείωμα του κασκόλ). Την κάθε τριάδα την διπλώνετε στα  δύο (έτσι δημιουργούνται 6 κρόσσια) και με το βελονάκι τραβάτε την κλωστή από το σημείο που την διπλώσατε και την περνάτε στην άκρη του τελειώματος του κασκόλ σχηματίζοντας μια θηλιά. Στη συνέχεια περνάτε μέσα από την θηλιά τις άκρες της κλωστές «δένοντας» την κλωστή πάνω στο κασκόλ. Επαναλαμβάνετε ανά 4 εκ. άλλες 5 φορές υπολογίζοντας το τελευταίο δέσιμο να είναι στην άλλη άκρη του τελειώματος. Την ίδια ακριβώς διαδικασία επαναλαμβάνετε και στο άλλο τελείωμα του κασκόλ.





ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...