Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνίδα καθηγήτρια καθιέρωσε τα ελληνικά ως μόνη ξένη γλώσσα σε σχολείο του Χάρλεμ!

 
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ, ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ. ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Δ.ΝΤΕΣ ΜΕ @ΡΧΙΔΙΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ @ΡΧΙΔΙΑ Δ.ΝΤΕΣ.

Η ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη,κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.

Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη, “Δεν πρόκειται απλά για ..διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι”.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.

Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.

[Πηγή: www.crime.gr]

από δω











ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  

Ελληνίδα καθηγήτρια καθιέρωσε τα ελληνικά ως μόνη ξένη γλώσσα σε σχολείο του Χάρλεμ!


Επιτρεπεται η αναδημοσιευση...αν θελετε αναφερετε τη πηγη... αν δε θέλετε πάλι... δεν γ@μιέτ@ι... καλή καρδιά...

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...