
Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για να αξιοποιήσετε τα κεράσια σας!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κιλό καθαρισμένα κεράσια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κιλό καθαρισμένα κεράσια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Παγωτό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Παγωτό γιαούρτι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι.
Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι.
Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.
Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ ότι χρειάζεται.
Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ ότι χρειάζεται.
Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης ζύμηςΣε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεράσια στη μέση για να βγάλουμε το κουκούτσι. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεράσια στη μέση για να βγάλουμε το κουκούτσι. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω τα κεράσια και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
Ρίχνουμε από πάνω τα κεράσια και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε παγωτό γιαούρτι.
Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε παγωτό γιαούρτι.
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
ekdosi.com - έκδοση ...
. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!!
ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου