Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ... Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε σε συνέντευξη για πρόσληψη


Στο δρόμο προς αναζήτηση μιας θέσης εργασίας, βασικό κομμάτι αποτελεί η συνέντευξη. Ο εργοδότης έρχεται σε άμεση επαφή με τον υποψήφιο εργαζόμενο. Η  διαδικασία αυτή κρίνει κατά πόσο ο τελευταίος ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του πρώτου. Γνωρίζοντας ο υποψήφιος λάθη στα οποία δεν πρέπει να υποπέσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αυξάνει τις πιθανότητές του  να γίνει ο «κάτοχος» της εκάστοτε θέσης εργασίας. Ας γνωρίσουμε ορισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε σε συνέντευξη για δουλειά…
Δεν είμαστε αποπροσανατολισμένοι στο τι θέλουμε να κάνουμε
Οφείλουμε  να γνωρίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Ποιοι είναι οι στόχοι μας. Γιατί επιλέξαμε να απευθυνθούμε στη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν δείχνουμε μετέωροι και αποπροσανατολισμένοι.
Δεν παραδίδουμε ένα μακροσκελές βιογραφικό
Το βιογραφικό μας πρέπει να είναι λιτό και ουσιαστικό. Οι πολλές λεπτομέρειες προκαλούν σύγχυση. Η διαδικασία της συνέντευξης αποσκοπεί σε αυτές τις λεπτομέρειες. Όχι το βιογραφικό.
Δεν μιλάμε άσχημα για τους συνυποψήφιους μας
Το να κριτικάρουμε τους συνυποψήφιους μας ή να μιλήσουμε άσχημα για αυτούς μόνο καλό δεν θα μας κάνει. Δεν ασχολούμαστε αρνητικά ούτε με το ντύσιμό τους ούτε με το χαρακτήρα τους.
Δεν προβάλλουμε στόχους διαφορετικούς από το αντικείμενο της εταιρείας
Αν βρισκόμαστε για παράδειγμα σε συνέντευξη για μια θέση σε  πολιτική εφημερίδα δεν λέμε πως ο δια βίου στόχος μας είναι να γίνουμε σχεδιαστής μόδας. Τότε έχουμε απευθυνθεί σε λάθος εργασία.
Δεν παρουσιαζόμαστε απροετοίμαστοι και ανημέρωτοι
Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε σε συνέντευξη για πρόσληψηΌταν πάμε σε μια συνέντευξη είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε κάποια πράγματα σχετικά με το αντικείμενο, τη δράση και τους στόχους της εταιρίας ή της επιχείρησης. Ενημερωνόμαστε τουλάχιστον για τα βασικά.
Δεν αρνούμαστε να κάνουμε ερωτήσεις στο τέλος της συνέντευξης
Οι ερωτήσεις στο τέλος της διαδικασίας δηλώνουν το ενδιαφέρον μας και την όρεξη να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την συγκεκριμένη εργασία. Ερωτήσεις εύστοχες, σχετικές και όχι μακροσκελείς.
Δεν παρουσιαζόμαστε απεριποίητοι
Η παρουσία μας με βρεγμένα ή αχτένιστα μαλλιά προκαλεί άσχημη πρώτη εικόνα. Το ντύσιμό μας πρέπει να είναι προσεγμένο. Μια αθλητική εμφάνιση θα είναι αρνητική, αλλά και ένα έντονο μακιγιάζ υπερβολικό. Προσέχουμε ιδιαίτερα και την αναπνοή μας. Η κακοσμία απωθεί.
Δεν αργοπορούμε την ευχαριστήρια επιστολή
Την στέλνουμε αμέσως μετά την συνέντευξη. Καλό είναι να είναι σε μορφή mail και να χαρακτηρίζεται ως γλυκιά, συγκεκριμένη και ευγενική.
Δεν αποσπούμε την προσοχή
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν ασχολούμαστε με τα μαλλιά μας ή το πρόσωπό μας. Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση αποσπά την προσοχή και των δύο.











ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://www.flowmagazine.gr/article/view/la8h_pou_prepei_na_apofeugoume_se_sunenteuksi_gia_proslhpsh/category/personal_development Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...