Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 1 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ 4ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Φαίνεται πως ο άνθρωπος δεν... έβγαινε!
Η εφορία έκανε έκπτωση στον 4ο ισχυρότερο εφοπλιστή του κόσμου
ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ...
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΩΘΩΝΙΑ ΑΦΟΥ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ".
Ένα εκατομμύριο ευρώ... έκπτωση έκανε η ελληνική κυβέρνηση στον ισχυρότερο Έλληνα εφοπλιστή, και τέταρτο παγκοσμίως, Γιάννη Αγγελικούση καθώς φαίνεται πως ο άνθρωπος δεν... έβγαινε!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «6 μέρες», ο Γ. Αγγελικούσης χρωστούσε επί έξι χρόνια 6,2 εκατ. ευρώ για φόρο ακινήτου 6.000 τ.μ στη Συγγρού και πλήρωσε τελικά 5,2 εκατ. ευρώ.

Οι νομικοί παραστάτες του πάλεψαν στην Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και πέτυχαν έκπτωση ενός εκατ. ευρώ.

«Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών του άρθρου 70Α αποφάσισε ομόφωνα να καταλογιστεί το πρόστιμο στον εφοπλιστή, πράγμα που αποδέχθηκαν μετά από διαπραγμάτευση οι δικηγόροι και οικονομικοί του σύμβουλοι. Τα συμφέροντα του Δημοσίου, υποστήριξε, με εισήγησή του ενώπιον της Επιτροπής, επόπτης ελέγχου μεγάλης εφορίας του Πειραιά, η οποία είχε εντοπίσει τη φοροαποφυγή για το ιδιόκτητο ακίνητο που διατηρεί ο εφοπλιστής στη λεωφόρο Συγγρού», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ όπως σημειώνεται το συγκεκριμένο ακίνητο είναι εγγεγραμμένο σε offshore εταιρεία και δεν είχαν καταβληθεί οι ειδικοί φόροι που αναλογούν στο 3% της αντικειμενικής του αξίας μέχρι το 2009 και στο 15% μετά το 2009, όπως προβλέπει νόμος που ψηφίστηκε το 2010 για όσα ακίνητα φέρονται να έχουν δηλωθεί σε εξωχώριες εταιρείες.

Τελικά, ομόφωνα η εξαμελής επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών με πρόεδρο τον δικαστικό Νίκο Ασημακόπουλο αποδέχθηκε και ενέκρινε την επιβολή του προστίμου συμφωνώντας παράλληλα με τους εκπροσώπους του εφοπλιστή να υπάρξει αφαίρεση μόνο των προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί επί καθυστερούμενων προς καταβολή φόρων. Τελικά, το αρχικό ποσό μειώθηκε σε 5,2 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης θεωρείται ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής, ενώ κατατάσσεται τέταρτος στη νέα παγκόσμια λίστα που συνέταξαν οι «Lloyd's» του Λονδίνου.

Διαθέτει πάνω από 100 πλοία, ανάμεσά τους δεξαμενόπλοια και φορτηγά, ενώ χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά την ελληνική σημαία απασχολώντας εκατοντάδες Έλληνες ναυτικούς.

ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://www.aek365.com/a-238751/h-eforia-ekane-ekptwsh-ston-4o-isxurotero-efoplisth-tou-kosmou.htm Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...