Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

AMERICAN LIFESTYLE. Disappearances 20,851 people in Mexico. 20.851 εξαφανίσεις ανθρώπων στο Μεξικό ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ USA ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Στοιχεία σοκ για 20.851 εξαφανίσεις ανθρώπων στο Μεξικό!

1 ΣΤΟΥΣ 3 ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ 10 ΜΕ 17 ΕΤΩΝ.


Ελαβαν χώρα τα τελευταία 6 χρόνια και το 29% των θυμάτων ήταν ηλικίας 10-17 ετών

Στοιχεία σοκ είδαν την δημοσιότητα στο Μεξικό αφού ο αριθμός των εξαφανισθέντων κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι ετών έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 20.851 ανθρώπους. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Propuesta civica ('Πρόταση Πολιτών') που επικαλέστηκε σε μια ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο στοιχεία που διέρρευσαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ΜΚΟ ανέφερε ότι τα στατιστικά αυτά στοιχεία «δεν επιτρέπουν να διαχωριστούν οι άνθρωποι που εξαφανίστηκαν στο πλαίσιο των επεισοδίων βίας στο Μεξικό και αυτών τα ίχνη των οποίων χάθηκαν υπό άλλες περιστάσεις».

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός βασίζεται σε ένα έγγραφο το οποίο «έφθασε σε μέσα ενημέρωσης μέσω διαρροής» από το υπουργείο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Ενρίκε Πένια Νέτο την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Πένια Νέτο, του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), διαδέχθηκε τον συντηρητικό Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) στην προεδρία.
Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο διέρρευσε ο αριθμός των 20.851 περιλαμβάνει 11.201 άντρες και 8.340 γυναίκες, ενώ το φύλο των υπολοίπων (1.310) δεν διευκρινίζεται. Ο απολογισμός αυτός αντιστοιχεί στην περίοδο από την 2α Αυγούστου 2006 ως την 29η Φεβρουαρίου 2012.

Στο έγγραφο καταδεικνύεται ότι το ηλικιακό φάσμα που πλήττεται περισσότερο είναι αυτό μεταξύ 10 και 17 ετών, που αντιστοιχεί στο 29% των εξαφανισθέντων προσώπων, ενώ αυτό από 18 ως 30 ετών επίσης «αντιμετωπίζει κίνδυνο» καθώς σε αυτό ανήκει σχεδόν ο ένας στους τέσσερις (24%) των εξαφανισμένων. Η χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εξαφανίσεων ήταν το 2011, με 7.813 εξαφανισθέντα πρόσωπα.

Η ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο έγγραφο «είναι μια από τις σπάνιες πηγές πληροφόρησης στις οποίες η κοινωνία των πολιτών απέκτησε πρόσβαση για να αρχίσει να καταμετρά την αληθινή έκταση της βίας στο Μεξικό στην διάρκεια των τελευταίων έξι ετών», τα χρόνια της προεδρίας Καλδερόν.

Το Μεξικό γνώρισε ένα κύμα βίας δίχως προηγούμενο μετά την απόφαση του Καλδερόν, κατά την έναρξη της δικής του προεδρίας, να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, κινητοποιώντας δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με καταμετρήσεις μέσων ενημέρωσης, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνουν τις εξαφανίσεις, τα 6 χρόνια που ακολούθησαν οι νεκροί από το λεγόμενο πόλεμο των ναρκωτικών έφθασαν τους περίπου 60.000 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ








ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
Στοιχεία σοκ για 20.851 εξαφανίσεις ανθρώπων στο Μεξικό!
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...