Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΓΟΝΕΙΣ τι να προσέξετε για να μην πνιγεί το αγγελούδι σας!Τα παιδιά έχουν την τάση να βάζουν ήδη από τη μωρουδιακή ηλικία πράγματα στο στόμα τους. Αυτό είναι κάποιες φορές επικίνδυνο αφού μικρά κομμάτια μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό.
Παρακάτω θα βρεις έναν μίνι οδηγό για το τι δεν θα πρέπει να βάζουν τα παιδιά στο στόμα τους. Πάνω απ\' ολα όμως μην ξεχνάς: η επίβλεψη από ενήλικα είναι σωτήρια!
Μωρά κάτω των 12 μηνών
Δεν χρειάζεται πολλή φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς ότι τα μωρά πριν χρονίσουν δεν πρέπει να βάζουν στο στόμα τους τρόφιμα ή αντικείμενα που μπορούν να τους προξενήσουν πνιγμό όπως;
-ξηρούς καρπούς
-μικρά κομμάτια φρούτων, κρέατος ή τυριού
-ωμά φρούτα και λαχανικά
-ποπ κορν
-ολόκληρες ρώγες σταφύλι
-αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες
-γλυκά που είναι σκληρά ή κολλώδη όπως τσίχλες και καραμέλες
-μέλι
Ούτως ή άλλως πολλά από αυτά, όπως το μέλι, δεν επιτρέπεται να τα δίνεις σε ένα μωρό πριν να κλείσει τα 2 του χρόνια, για το φόβο των αλλεργιών.
Όταν το μωρό σου μπει στη φάση που τρώει τροφή με το χεράκι φρόντισε πάντα να τα κόβεις σε κομμάτια στο μέγεθος αρακά και να είναι πάντα μαλακά ώστε να κατεβαίνουν χωρίς προσπάθεια.
Νήπια από 1 εώς 4 ετών
Το να προλάβεις τον πνιγμό σε αυτή την ηλικία έχει να κάνει με τη σωστή προετοιμασία και την ετοιμότητά σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλά καλό θα είναι να προλάβεις πριν να... πάθεις! Τι πρέπει να κάνεις δηλαδή;
-Κόβε τα φρούτα και τα μαγειρεμένα λαχανικά που του δίνεις σε μικρά, μαλακά κομμάτια στο μέγεθος ενός κέρματος.
-Φρούτα όπως το σταφύλι ή τα κεράσια καλό θα ήταν να τα κόβεις στη μέση.
-Κόβε τα φρέσκα λαχανικά σε μορφή στικ (κόψιμο ζουλιέν)
-Εάν του δίνεις φυστικοβούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο παχύρευστο τρόφιμο, όπως το τυρί κρέμα, άλειψε ελαφρά το ψωμάκι ή το κρακεράκι
-Καραμέλες, ποπ κορν και τσίχλες απέφυγέ τα μέχρι και μετά την ηλικία των 4.
Τι να θυμάσαι:
Να επιβλέπεις πάντα τα παιδιά όταν τρώνε
Μην τους επιτρέπεις να τρώνε ενώ τρέχουν ή παίζουνekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
Πηγή: Tlife.gr 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...