Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Χιόνια και ισχυρές καταιγίδες από σήμερα - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα




- Αναμένεται πυκνή χιονόπτωση ακόμη και στα ημιορεινά
- Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις παραθαλάσσιες περιοχές
- Δείτε τον καιρό των Χριστουγέννων 
- Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Aλλάζει το σκηνικο του καιρού και όπως πρόεβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "ο καιρός των Χριστουγέννων μοιάζει με της Μεταμόρφωσεως". Πιο συγκεκριμένα:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κυρίως όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βροχές στα πεδινά και καταιγίδες ισχυρές στις παράκτιες περιοχές. Χιονόνερο και χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας και κατά τόπους η χιονόπτωση θα είναι πυκνή. Από το βράδυ όμως και από τα δυτικά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και το απόγευμα 8 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιοι - νοτιοανατολικοί και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 6 βαθμούς, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας από -3 εως 11 βαθμούς, στις νοτιότερες περιοχές από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, ανέμους βορειοανατολικούς που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ αλλά ανοιχτά του Ευβοϊκού οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για το Σάββατο:



ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 8 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο από το μεσημέρι 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά, χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βορειοανατολικοί στα δυτικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις .
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά της χώρας ενώ σιγά - σιγά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με εξασθένιση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας από 0 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βελτιωμένο γενικά καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού που δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες σποραδικές βροχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 4 εως 6 μποφόρ στο Σαρωνικό αλλά στον Ευβοϊκο υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Κυριακή:



ΔΕΥΤΕΡΑ -  ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Ο καιρός φαίνεται πως θα ευνοήσει τα παιδιά που θα πουν τα κάλαντα καθώς περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λιγες νεφώσεις και ίσως κάποιες ασθενείς βροχές το πρωί κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα φτάσουν όμως στο Αιγαίο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 εως 7 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -2 εως 12 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιες ηπειρωτικές περιοχές από 2 εως 15 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε σχεδόν αίθριο ουρανό με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί από 4 εως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 με 14 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την παραμονή των Χριστουγέννων:



ΤΡΙΤΗ - ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό αλλά απο τα δυτικά σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρεξει τοπικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε νότιους - νοτιδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -1 εως 14 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 3 εως 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με λίγα σύννεφα κυρίως το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ανέμους ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την ημέρα των Χριστουγέννων:



ΤΕΤΑΡΤΗ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Μετά τις λιακάδες ανήμερα των Χριστουγέννων περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού με συννεφιές στα δυτικά, τα βορεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα πέσουν κυρίως στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι από 4 εως 6 μποφόρ αλλά στα νοτιότερα πελάγη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 0 εως 15 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές απο 3 εως 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 20 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με αραιές νεφώσεις που απο το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 2 εως 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 17 με 18 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων:



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!










ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=181608&catid=3 Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...