Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.


ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ.  Σε άμεση εφαρμογή τίθενται δράσεις από το ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας.Με την κατεπείγουσα εγκύκλιο που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, δόθηκε εντολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κάτω από το συντονισμό των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, για δράσεις που αφορούν τα εξής:
- Εκπόνηση συγκεκριμένου προγράμματος εκτέλεσης υλοτομιών για τον ορεινό παραδασόβιο πληθυσμό, με την έκδοση αποφάσεων από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες, που θα ρυθμίζουν την καυσοξύλευση συγκεκριμένης ποσότητας, σε συγκεκριμένες περιοχές και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
- Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής ατόμων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθώς και συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφοράς της ξυλείας ανά περιοχή.


- Εισήγηση για προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων που μεταφέρουν ξυλεία στο εθνικό δίκτυο της χώρας μετά τις 22:00 και μέχρι της 7:00, με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ.

- Συμμετοχή δασικών συνεταιρισμών, εργαζομένων και εθελοντών των ΟΤΑ, καθώς και άλλων εθελοντικών ομάδων, σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της ημέρας, για την έγκαιρη επισήμανση παρανομιών με τη συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας.

- Συμμετοχή δασικών υπαλλήλων και ομοσπονδιακών θηροφυλάκων σε δράσεις επιτήρησης δασών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, για την έγκαιρη επισήμανση παρανομιών.

- Τακτικοί έλεγχοι σε σημεία εισόδου-εξόδου πόλεων, από περιπόλους της Δασικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ.

- Τακτικοί έλεγχοι σε παράνομες πύλες εισόδου, ιδίως στα βόρεια σύνορα της χώρας, από μικτούς περιπόλους της Δασικής Υπηρεσίας και της Συνοριοφυλακής.

- Αιφνιδιαστικοί και στοχευμένοι έλεγχοι σε μάντρες πώλησης ξυλείας (ιδίως καυσόξυλων) από άνδρες του ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας.

- Κατάσχεση των εργαλείων λαθροϋλοτομίας, αλλά και των οχημάτων μεταφοράς των προϊόντων αυτών, με δήμευση (όχι συντηρητική κατάσχεση) και φύλαξη των εργαλείων-οχημάτων.

- Έλεγχος των παραστατικών μεταφοράς ξυλείας όλων των οχημάτων που μετακινούνται με πλοία και μεταφέρουν ξυλεία.

- Έλεγχος των ασβεστοκαμίνων-ανθρακοκαμίνων για τη χρήση νόμιμης ξυλείας.

- Αύξηση των ποινών για τους λαθροϋλοτόμους.

- Καθορισμός της τιμής δημοπρασίας από τον οικείο δασάρχη των παράνομα υλοτομημένων ή συλλεγμένων καυσόξυλων, που προέρχονται από κατάσχεσή τους, σε τιμή τουλάχιστον στο τριπλάσιο της αντίστοιχης μέσης προτεινόμενης του ισχύοντος πίνακα διατίμησης.

- Τέλος, πρόκειται να εξαιρεθούν οι δασικοί υπάλληλοι από τον σχετικό περιορισμό των υπερωριών, καθώς επίσης και του σχετικού ορίου καυσίμων για την κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων.ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://www.zougla.gr/perivallon/article/ipeka-katepigousa-egiklios-gia-tin-antimetopisi-tis-la8roilotomias Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...