Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η Τσιγαρού... ή ΠΙΠΑΤΖΟΥ!



Γεια...... 

Η τσιγαρού είναι ονομα και πράγμα. 
Ετυμολογία αυτονόητη, οπότε περιττό να αναφερθώ.

Θα είμαι σύντομη – γιατί έχουμε και εκλογές με φούντες!
Σας παραθέτω το χρονολόγιο της τσιγαρούς:


Η ΠΡΩΤΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥΣ

Η πρώτη τσιγαρού ήταν η Πυθία που ήταν πρωθιέρεια στο μαντείο των Δελφών. Εκεί έκανε τη νυχτερινή βάρδια της. Τα πρωινά βοηθούσε τον πατέρα της στο Γαλαξίδι που είχε ...ιχθυοτροφείο.
Πριν ξεκινήσει λοιπόν τη βραδινή βάρδια της κανε τα τσιγαράκια της και... τούφα το ντουμάνι! 
Και στη ζούλα της επάνω αντί να προβλέπει το μέλλον ... έλεγε Saxlamares και οι ιερείς για να αποτρέψουν εντάσεις από παράπονα πελατών έλεγαν ότι η Πυθία μίλαγε τη γλώσσα του «μέλλοντος» και έτσι επινοούσαν τη μετάφραση στα αρχαία Ελληνικά από τις Saxlamares της Πυθίας. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Έλεγε η Πυθία «μπλεμπλαμπερλου μοπλμπλιπ μπλις μπλουμπλου ΝΑ μπλο μπλιμπλιμπλα» ... και ο ιερέας μετέφραζε «θα κερδίσεις στη μάχη και θα πάρεις ένα χρυσό στεφάνι ΝΑ με το συμπάθειο»


ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ

Τρούμπα, Αύγουστος 1952 
Μπαρ «Αμέρικαν Μπαρ». 
Εκεί οι τσιγαρούδες μπαρόβιες – εν αναμονή αφίξεως βαποριού από την Περσία (γνωστής πολυεθνικής ναυτιλιακής εταιρείας) στο λιμάνι του Πειραιά – για να περάσει η ώρα έπαιζαν σουντόκου, φιδάκι, world of warcraft και τσιγαριαζόντουσαν. 
Παφα-πουφα λοιπόν το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο. 
Το βαπόρι είχε καθυστέρηση 20 ημέρες λόγω απεργιών στο πορτ σαίντ της γειτόνισσας χώρας στην Αίγυπτο. Με τα πολλά με τα λίγα .. όταν κατέφθασε στον Πειραιά, οι τσιγαρούδες είχαν πλέον μεταβεί στο Σωτηρία για αφαίρεση πνεύμονα. 
Και έτσι το βαπόρι από την Περσία έφυγε για Ανκόνα –γιατί υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια – μέσω της διώρυγας της Κορίνθου, όπου και πιάστηκε από έναν Τελωνειακό από το Μπουρνάζι που είχε ένα citroen saxo με εξάτμιση μπαζούκα, φωτάκια να αναβοσβήνουν λες και είσαι στη disco Boom-Boom, αεροτομή που μπορούσες να απλώσεις τη μπουγάδα της ημέρας, και μπάσα ήχου που άκουγες το «σύριζα και έληξες» από τον Πειραιά όσο εσύ ήσουν αυτόπτης  μάρτυρας της σύλληψης στη διώρυγα της Κορίνθου. 
Λέγεται πως και ο Τσιτσάνης ήταν και αυτός μάρτυρας και έτσι  έβγαλε τον ππππππόνο του στο πάλκο. 
Όσο για τους Ιταλούς που περίμεναν και αυτοί με αγωνία τα δικά τους εμπορεύματα ... έχασαν την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη και έπεσαν σε βαριά κατάθλιψη. Η θεραπεία τους; Χρόνια. Εως ότου βγήκε η εκπομπή tutti-frutti στο RTL και από την κατάθλιψη πέρασαν στην μανία για βυζιά κώλους και έτσι έγιναν και οι νούμερο 1 Λατίνοι εραστές. Λέγεται ότι και ο Berlusconi ήταν παραγωγός της εκπομπής εκείνης. 


Η ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ 2000

  • Τώρα η τσιγαρού της τωρινής χιλιετίας είναι ΑΥΤΗ που θα σε πετύχει στη λαϊκή και θα σου πει «ελα να κάνουμε ένα τσιγάρο» και στο τέλος καταλήγεις μετά από ώρες στο σπίτι με τις ντομάτες στη σακούλα πλέον σάπιες και με βήχα σαν τον βήχα της Σωτηρίας Μπέλλου λίγο πριν πεθάνει.
  • Είναι η μαμά-τσιγαρού που θα πάει το παιδί της σε παιδικό πάρτυ και θα κωλοκαθήσει μπαλκονάτη μαζί με άλλες μαμάδες-τσιγαρούδες και αφού θα τελειώσει ο «διαγωνισμός» του καλύτερου παιδιού θα τσαντιστεί και θα φύγει παίρνοντας ξάφνου το παιδάκι της που περνάει τόσο όμορφα με τους φίλους του.
  • Είναι η σεξουλιάρα τσιγαρού που στη μέση του σεξ/έρωτα πετάγεται και σου ζητάει 5 λεπτά τάιμ άουτ για να κάνει ένα τσιγάρο. Τι είναι το σεξ κυρία μου; Εργασία να χρειάζεσαι και διάλειμμα; - ΑΙΣΧΟΣ
  • Είναι η ΔΥ-τσιγαρού διευθύντρια λυκείου, διευθύντρια του ΙΚΑ, προισταμένη της ΜΕΘ σε Δ. Νοσοκομείο όπου μέχρι και οι κουρτίνες στα γραφεία τους έχουν κιτρινίσει από την νικοτίνη.
  • Είναι η γειτόνισσα-τσιγαρού του 4ου ορόφου που το φουντώνει μέσα στο ασανσέρ. Μετά μπαίνει το Saxlamari μπανιαρισμένο, αρωματισμένο στο ασανσέρ και βγαίνει "τσιγαρωματισμένο".       :(
  • Είναι η e-tsigarou. Αυτή ... με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μωρέ.
  • Είναι η κουμπάρα-τσιγαρού που θα πας σπίτι της να πιεις έναν καφέ και καταλήγεις σουρωμένη και τσιγαριασμένη στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι σου. Οσο για τη διαδρομή "κουμπάρα->σπίτι σου" .. δεν υπάρχει λόγω απώλειας μνήμης που σου έχει προκληθεί από το αλκοόλ. 
 Τέλος, δε θα παρέλειπα και σχετικό φωτογραφικό υλικό. Δείτε παρακάτω:
VIP πελάτες της Πυθίας βγαίνουν από το μαντέιο των Δελφών.


Η διώρυγα της Κορίνθου και ένας Ιπτάμενος Τελωνειακός με μοτο-κρος.


Η σεξουλιάρα τσιγαρού 


Η γειτόνισσα τσιγαρού του 4ου ορόφου.. μυστήρια βρ' αδερφάκι μ!












ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
http://cynical-crap.blogspot.gr/2012/06/blog-post_15.html Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...