Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΟΙ USA ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ. USA Deformed children in Iraq







Η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ συνεχίζει μέχρι σήμερα, και όπως φαίνεται θα συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμη, να σκοτώνει τον ιρακινό λαό. 


Christian Werner/ DER SPIEGEL.Τρία παιδιά από την Βασόρα στο Ιράκ.17 χρονών το μεγαλύτερο 8 και 7 τα δυο μικρότερα.Αν και από διαφορετικούς γονείς έχουν μια κοινή γεννετική ανωμαλία. Γεννήθηκαν με ένα μάτι...

Αυτό υποστηρίζει άλλο ένα εκτενές δημοσιογραφικό αφιέρωμα, που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», και αποτελείται από επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από την...
πλέον πρόσφατη επιστημονική μελέτη επί ιρακινού εδάφους για την εμφάνιση καρκίνου,τερατογενέσεων και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας σε νεογέννητα παιδιά που συσχετίζονται με τα πυρομαχικά του αμερικανικού κατοχικού στρατού που χρησιμοποιήθηκαν στο Ιράκ (απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα τοξικά στοιχεία) που πέρασαν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Christian Werner/ DER SPIEGEL - Στο νοσοκομείο μητέρα περιμένει να εξεταστεί το  παιδί της που γεννήθηκε στην Βασόρα, χωρίς μάτια.

Ο Ιρακινός ογκολόγος Τζαουάντ αλ Αλι υποστηρίζει ότι η εμφάνιση καρκίνου έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες όπου σημειώθηκαν μεγάλες μάχες κατά τη διάρκεια της εισβολής - χαρακτηριστικότερα στη Φαλούτζα και στη Βασόρα στο νότο - κατά δύο και τρεις φορές. Μάλιστα, όπως αναφέρει, συχνά ένας ασθενής εμφανίζει ταυτόχρονα πολλά είδη καρκίνου, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που νοσούν από καρκίνο ολόκληρες οικογένειες, κάτι που δημιουργεί σοβαρές ενδείξεις ότι νοσούν επειδή «εκτέθηκαν στην ίδια πηγή μόλυνσης».
Christian Werner/ DER SPIEGEH- Rukya Haidar είναι τριών ετών.Γεννήθηκε παραμορφωμένη και δεν μπορεί να περπατήσει.Ο πατέρας της είναι καθηγητής μαθηματικών σε Γυμνάσιο στην Βασόρα και ξοδεύει όλα τα χρήματα του μισθού του αποκλειστικά στην θεραπεία της κόρης του.
Το δημοσίευμα αναφέρει μαρτυρίες Ιρακινών που μιλούν για φρικτά παραμορφωμένα νεογέννητα μωρά - ενωμένα πόδια, ένα μάτι, δύο κεφάλια, κ.ά. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε πριν από δύο μήνες η «Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Μόλυνσης και Τοξικολογίας», η οποία διεξήχθη με τη συνεργασία πολλών πανεπιστημίων μαζί, και επικαλείται το δημοσίευμα, περισσότερα από τα μισά μωρά που μελετήθηκαν γεννήθηκαν με κάποιο πρόβλημα δυσπλασίας, μικρό ή μεγάλο, μεταξύ 2007 - 2010. Πριν από την εισβολή, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε τη μία στις δέκα γεννήσεις. Επίσης, το 45% των εγκύων που συμμετείχαν στη μελέτη απέβαλε το 2006, ενώ το ποσοστό αυτό, σε αντίστοιχες μελέτες πριν από την εισβολή, κυμαινόταν στο 10%. Μεταξύ 2007 - 2010, μία στις έξι εγκυμοσύνες κατέληξε σε αποβολή.

Σε αυτά προστίθενται επίσης ο εντοπισμός υψηλών επιπέδων μολύβδου στα νεογιλά δόντια των παιδιών με κάποιου είδους δυσπλασία, καθώς και υψηλά ποσοστά μόλυνσης με υδράργυρο, ουσίες και οι δύο εξαιρετικά τοξικές, οι οποίες μπορούν να ανιχνευτούν στα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός. Σύμφωνα με έρευνα που φιλοξενείται στο «Global research», αυτές οι ουσίες απορροφήθηκαν από το έδαφος και μόλυναν τα νερά του Ευφράτη, μολύνοντας τελικά πολύ ευρύτερες περιοχές από αυτές όπου σημειώθηκαν μάχες.









ekdosi.com - έκδοση ...

. . . γ ι α έ ξ ( ύ π ν ο υ ς ) ( γ ) λ ύ ( φ ) τ ε ς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΗ!!! 

ΤΟ ekdosi.com ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΤΩΝ LINK. ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.  
Πηγή Άρθρου : Ριζοσπάστης -Φωτογραφίες : Der Spiegel (μέσω "kke4ever")

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8167.html
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή... 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το ekdosi.com είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ekdosi.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση... παρακαλείστε να αναφέρετε τη πηγή...